Sisältö

Voit muokata osaajasivusi sisältöä vapaasti, mutta sivun ulkoasu ja asettelu ovat ennalta määrättyjä. Lomake sisältää paljon kohtia, mutta suosittelemme, että paneudut oman osaajasivusi tietoihin huolellisesti. Mieti, millaisia toimeksiantoja haluaisit ja miten koet voivasi olla hyödyksi erilaisissa projekteissa.

Yleiset tiedot

Nimi
Kirjoita nimesi muodossa Etunimi Sukunimi. Näin osaajapankin tyyli säilyy yhteneväisenä.

Sähköpostiosoite
Sähköpostiosoitettasi ei laiteta näkyviin osaajasivulle (kts. UKK), mutta se tarvitaan yhteydenottolomaketta varten.

Paikkakunta
Yrityksen kotipaikka tai oma kotipaikkakuntasi. Voit myös listata lähikaupunkeja tai -kuntia, mutta pidä lista napakkana. Etätyömahdollisuuden voi toki mainita.

Status
Valitse itseäsi parhaiten kuvaava status tai vaikka useampikin. Status liittyy siihen, miten tehdyn työn laskutus hoidetaan. Yhteistyö on sujuvinta, kun työ laskutetaan eikä työnantajavelvoitteita synny.

    • Freelancer - laskutat työstäsi laskutuspalvelun kautta tai työkorvauksena verokortilla
    • Opiskelija - alan opiskelija, laskutat työstäsi laskutuspalvelun kautta tai työkorvauksena verokortilla
    • Laskutan työnantajani kautta - työntekijä, jonka työnantajayritys hoitaa työn laskutuksen
    • Yrittäjä - laskutus oman yrityksen kautta

Yrityksen nimi
Oman tai työnantajayrityksesi nimi. Nimi näkyy osaajalistauksessa. Ei pakollinen tieto.

Kotisivut
Linkki yrityksen kotisivuille tai esim. portfolioosi.

Oma kuva
Lataa oma kuvasi. Asettelun kannalta parhaiten toimii vaakakuva, esim. Facebookin suositeltu kuvakoko 1200 x 630 px. Ylisuuret kuvat pienennetään automaattisesti.

Oma esittely
Kerro itsestäsi. Millainen olet tyyppinä ja millaisia toimeksiantoja haluaisit. Pidä tekstin määrä kohtuullisena. Pidä mielessä sivuston linkityssäännöt. Voit ottaa mallia ja ideoita muiden osaajien esittelyteksteistä, mutta älä kopioi kenenkään tekstiä suoraan vaan kirjoita itse itsestäsi.

Käytössäsi on WYSIWYG-editori, joka mahdollistaa tekstin monipuolisen muokkaamisen. Voit jäsennellä tekstiä mm. otsikkotasoilla (älä käytä H1-tasoa), boldauksella ja kursivoinnilla sekä erottimilla. Voit myös lisätä mediatiedostoja. HUOM! Custom koodin lisääminen sivustolle on ehdottomasti kiellettyä. Mikäli kuitenkin lisäät koodia ja se rikkoo jotakin, vastaat korjaamisesta johtuvista kustannuksista, sopimussakosta (500 €) ja jäsenyytesi perutaan välittömästi.

Referenssejä
Lisää 1-4 referenssiä, joista käy ilmi osaamisesi. Muista, että on hyvä tapa pyytää lupa esittelyyn. Anna referenssille otsikko (esim. asiakkaan tai projektin nimi), kirjoita sitten lyhyt kuvaus, jossa kerrot omasta osuudestasi. Lisää vielä painikkeen teksti (esim. Tutustu sivustoon) ja linkki kohteeseen.

Klikkaa Lisää uusi referenssi -painiketta, kun haluat lisätä uuden referenssin. Poista referenssi roskakorikuvakkeesta.

Tuntihinta
Valitse väli, johon tavallinen tuntihintasi asettuu.

Minulle sopivat
Valitse, millaisia työtehtäviä haet ja voit ottaa vastaan. Voit valita useamman vaihtoehdon.

Osaaminen

Sitten päästään itse asiaan eli tässä osiossa kerrot, mitä osaat ja missä asioissa voit olla avuksi muille.

Kokemus
Kerro tiivistetysti kokemuksestasi WordPressin parissa ja esim. opinnoistasi. Voit myös arvioida osaamisesi tasoa.

Pidä tekstin määrä kohtuullisena. Pidä mielessä sivuston linkityssäännöt. Voit ottaa mallia ja ideoita muiden osaajien esittelyteksteistä, mutta älä kopioi kenenkään tekstiä suoraan vaan kirjoita itse itsestäsi.

Käytössäsi on WYSIWYG-editori, joka mahdollistaa tekstin monipuolisen muokkaamisen. Voit jäsennellä tekstiä mm. otsikkotasoilla (älä käytä H1-tasoa), boldauksella ja kursivoinnilla sekä erottimilla. Voit myös lisätä mediatiedostoja. HUOM! Custom koodin lisääminen sivustolle on ehdottomasti kiellettyä. Mikäli kuitenkin lisäät koodia ja se rikkoo jotakin, vastaat korjaamisesta johtuvista kustannuksista, sopimussakosta (500 €) ja jäsenyytesi perutaan välittömästi.

Kategoriat

Klikkaile osaajasivulla näytettävät kategoriat. Näitä on paljon ja varmasti jotain myös puuttuu. Pyydä lisäyksiä sähköpostitse aspa@sivuapu.fi 

Laita valinta ainoastaan niihin kohtiin, joissa koet osaamisen olevan niin vahvalla tasolla, että voit olla avuksi muille.

Yleistä
Kategoriat sisältävät yleisiä WordPressiin liittyviä tehtäviä, joita ei ole muissa kohdissa.

Monikieliset sivustot
Kieliversioihin ja kääntämiseen liittyviä lisäosia.

WooCommerce
Verkkokauppa ja siihen liittyvät toiminnot sekä laajennukset.

Sivunrakentajat
Visuaaliset rakentajat listattuna.

Markkinointi
Ei suoranaisesti WordPressiin liittyvä, mutta on kuitenkin. Nyt puhutaan siis WordPressin ja erilaisten markkinointiin liittyvien järjestelmien integraatiosta ja sujuvasta yhteistyöstä.

Hallintapaneelit
Sukelletaan tiedostonhallintaan ja siitä eteenpäin.

Ohjelmointi
Ilman koodia ei ole nettisivuja.