cropped-Blush-Wave-Desktop-Wallpaper-2048-x-1000-px-1.png

Hakemisto syntyi omasta tarpeesta

Uskon vahvasti yhteistyön ja verkostoitumisen voimaan. Osaajahakemisto syntyi tarpeesta löytää omaan verkostoon lisää hyviä tyyppejä.

Tein keväällä 2023 WpWoofi Facebook-ryhmässä kyselyn, jossa halusin selvittää muiden WordPressin parissa työskentelevien halukkuutta liittyä mukaan hakemistoon, jossa yksinyrittäjät (miksei pienet toimistotkin) voisivat ilmoittaa osaamisalueistaan, hinnoittelustaan ja saatavuudestaan sekä kertoa itsestään ja esitellä referenssejä. Kysely keräsi 75 ääntä, joista 73 % oli sitä mieltä, että on kiinnostunut tulemaan mukaan hakemistoon pienellä vuosimaksulla. 25 % vastaajista toivoi hakemistosta maksutonta aj 2 % vastaajista ilmoitti, että hakemisto ei koske heitä.

Postaus herätti vilkasta keskustelua siitä, millaisia ominaisuuksia ja sisältöä osaajahakemistoon kaivattaisiin, joten jatkoin selvitystyötä luomalla Google Forms -kyselyn  tarkemmista toiveista. 

Nämä kaikki toiveet ja ominaisuudet keräsin kasaan, lisäsin itselleni mieleen tulleita juttuja ja kesän ajan muhittuaan syntyi Sivuapu.

Miksi tehdä yhdessä?

Yhteistyön idea lähtee jo siitä, onko toinen alalla vaikuttava henkilö sinun ajatuksissasi kilpailija vai kollega. Koetko, että toisen menestys vie jotain vai näetkö sen mahdollisena voimavarana omalle yrityksellesi? Ajatuksilla on valtava voima ja kun muuttaa omaa ajatteluaan positiivisempaan suuntaan, niin tapahtuu ihmeitä. Ajattelutavan muutoksella voidaan vaikuttaa myös koko alan kehitykseen ja arvostukseen.

Yhteistyön ja auttamisen hyödyt

Etenkin yksinyrittäjänä työkavereiden kanssa juttelu on kovin yksipuolista ja siksi viihdyn keskustelemassa esim. Facebook-ryhmässä. Jos tiedän vastauksen esitettyyn ongelmaan, niin kerron sen. Joskus törmään asenteisiin, joiden mukaan on “väärin” opastaa aloittelijoita, mutta en ihan saa kiinni tuosta ajatuksesta. Muutaman rivin kirjoittaminen vastaukseksi ei syö minun aikaani tai osaamistani. Päinvastoin. Saan hyvän mielen, kun voin olla avuksi ja osallistumalla keskusteluun opin myös itse. Ja onhan nuo keskustelut tuoneet minulle paljon uusia asiakas- ja yhteistyökontaktejakin. 

Joskus törmään asenteisiin, joiden mukaan on “väärin” opastaa aloittelijoita, mutta en ihan saa kiinni tuosta ajatuksesta.

Yhteistyöprojekteissa on myös taloudelliset hyötynsä. Kun yksi yrittäjä hoitaa myyntiin ja markkinointiin liittyvän metatyön, voi toinen yrittäjä hoitaa suorittavan työn. Molemmat käyttävät omia vahvuuksiaan ja projekti saadaan vietyä tehokkaasti maaliin. Aikaa ei kulu esimerkiksi asioiden opetteluun tai palavereihin.

Toivottavasti hakemistosta on iloa myös sinulle! Voit aina laittaa viestiä aspa@sivuapu.fi, jos haluat lisätietoja. 

Annika Pulkkinen

Annika Pulkkinen

Kirjoittaja on Sivuapu-sivuston perustaja ja yksinyrittäjä Sivutaikuri Oy:ssä